MVO-evenementen en -acties

Een geweldig team van SAM Outillage op Corporace 2022Een sportieve en feestelijke avond

Corporace 2022 | SAm Outillage
Corporace 2022 | SAm Outillage
Corporace 2022 | SAm Outillage
Corporace 2022 | SAm Outillage
Corporace 2022 | SAm Outillage
Corporace 2022 | SAm Outillage
Corporace 2022 | SAm Outillage
Fotoverantwoording: corporace
Juni 2022

Corporace 2022: derde deelname

Ons SAM-team, bestaande uit 19 werknemers, heeft de 6 km van de Corporace - de loopwedstrijd tussen bedrijven - gisteravond aan de Golf van Saint-Étienne met glans afgelegd!

Dit jaar werd de wedstrijd in Saint-Étienne georganiseerd ten voordele van de lokale vereniging CHUkids42 die sinds haar oprichting in 2012 al heel wat materiële hulp en morele steun heeft geboden aan kinderen gehospitaliseerd in het CHU van Saint-Étienne. Hiervoor organiseert de vereniging verschillende acties.

BRAVO Yannick, Marie-Edith, Sarah, Kawther, Antonin, Théodore, Alexandre, Kevin, Heinrich, Lionel, Osman, Serge, Ghislain, Toan, Frédéric, Lauriane, Sophie, Yann en Aurélien.

Zelfoverwinning, wilskracht, doorzettingsvermogen en sportiviteit waren duidelijk op de afspraak.

Corporace Saint-Étienne
Vereniging CHUkids42

Op het programma:

 • Zon
 • Goed humeur
 • Gezelligheid
 • Solidariteit met de vereniging CHUkids42

Volgend jaar opnieuw!
We verwachten nog meer volk bij de volgende inschrijvingen.

4 lopers van SAM Outillage voor de eerste editie van de 'Trail La Baldomérienne'Een sportieve ochtend in de zon

La Baldomérienne
Mei 2022

TOP VERTREK: voor ons team dat zondagochtend 15 mei 2022 heeft deelgenomen aan La Baldomérienne, gesponsord door SAM Outillage.

Onder een stralende zon hebben onze werknemers het beste van zichzelf gegeven en met de glimlach een trailparcours van 13 km afgelegd.

Deze trail bood de kans om de omgeving van Saint-Galmier te (her)ontdekken, met stukken langs de Coise, in de heuvels van Les Trois Croix, door de bossen ...

Bravo Serge Laffin, Kevin Vocanson, Théodore Puntous, en ook Alexandre Cornede voor deze puike prestatie!

Te voet, met de fiets, de motor of de auto ... Laat ons de publieke ruimte delen!Week van de bevordering van de verkeersveiligheid

Mei 2022

Samen het goede voorbeeld geven: de veiligheidsafstand respecteren, de verkeersborden in acht nemen, onze snelheid aanpassen en bovenal waakzaam blijven!

Een ludieke en interactieve conferentie op onze maatschappelijke zetel, waaraan al onze verkopers via videoconferentie hebben deelgenomen en al onze werknemers in levende lijve. Er kwamen verschillende thema's aan bod:

 • Onderhoud van het voertuig
 • Reactietijd
 • Remafstand
 • Gevaarlijk gedrag
 • Rijbewijs met punten
 • De weg en de andere weggebruikers
 • Milieubewust rijden

Een evenement dat de kans bood om onze werknemers te verenigen en te mobiliseren rond een belangrijk preventie-onderwerp.

Bedankt Erik Bonnaud, preventieadviseur arbeidsgeneeskunde Sud Loire Gezondheid op het werk, voor de vele tips en informatie om onze werknemers bewust te maken van de risico's op de weg.

Ekiden

Twee teams van SAM Outillage op Ekiden 2022Een sportieve ochtend

Ekiden
Maart 2022

Wilskracht, teamgeest en een goed humeur waren op de afspraak op zondag 27 maart 2022.

De Ekiden van Saint-Étienne Enedis is een aflossingsmarathon met ploegen van 6 lopers.

Onze 2 aflossingsteams hebben zichzelf overtroffen en legden met de glimlach 42 km af ter ondersteuning van de 'Association Cœur de Sed' die zich inzet voor mensen met zeldzame genetische ziektes zoals het syndroom van Ehlers-Danlos.

BRAVO André, Frédéric, Morgane, Lionel, Heinrich, Yann, Sébastien, Ghislain, Aurélien, Serge, Marie-Edith en Alexandre. Jullie hebben deze challenge met glans doorstaan, want beide teams eindigden in de top 10!

Ekiden Saint-Étienne
Association Cœur de Sed

Bloed geven bij SAM OutillageAls solidariteit een gedeelde waarde is

Bloed geven maart 2022 | SAM Outillage
Maart 2022

Bloed geven is een heel bijzondere, vrijwillige geste van goed burgerschap waarmee je 3 levens kunt redden.

Op maandag 28 maart stonden bij SAM Outillage de bloeddonatieteams klaar om bloed in te zamelen.

Bedankt aan alle werknemers die zijn langsgekomen.

Ons partnership met EFS blijft doorgaan, en we spreken dan ook opnieuw af in juni voor een volgende bloeddonatie in onze lokalen!

Je hebt die dag geen bloed kunnen geven bij SAM, maar je zou dat wel graag willen?

Surf naar de website van EFS om de dichtstbijzijnde locatie voor bloeddonatie te vinden.

EFS

RECAP' 2021 - Liga tegen KankerPartnership 2021

Maart 2022

Precies een jaar geleden ging ons partnership met de Liga tegen Kanker van Saint-Étienne van start. Na heel wat acties voor kankerpreventie lanceerden we de Selfie Challenge in het kader van 'Roze oktober'. SAM had zich ertoe verbonden om voor elke ontvangen selfie 10 euro te storten aan de Liga. Jullie hebben geweldig meegespeeld, want in twee weken tijd hebben we meer dan 100 selfies binnengekregen.

BRAVO voor iedereen!

Daarom heeft SAM beslist om zijn partnership te versterken en zijn bijdrage te verdubbelen: 2000 euro financiële steun voor deze organisatie die ons helpt bij het begeleiden, sensibiliseren en informeren van onze teams over de verschillende onderwerpen die verband houden met kankerpreventie.

MET DANK aan alle werknemers voor hun deelname aan de verschillende evenementen.

MET DANK aan alle teams van de Liga die zich het voorbije jaar regelmatig bij ons hebben ingezet. We spreken snel opnieuw af voor nieuwe acties rond nieuwe thema's.

VerjongingswindDe stage is voorbij ... maar de herinneringen blijven!

Februari 2022

We zijn dit mooie jaar gestart met de verwelkoming van 14 stagiairs met verschillende achtergronden: Hugo, Imed, Mathéo, Philippe, Arthur, Mathilde, Ayoub J, Isla, Chloé, Thibault, Lucas, Oussama, Kirian en Ayoub B.

Ze wilden allemaal kennismaken met de wereld van de industrie en de vakgebieden ervan. Ze zijn bij ons dan ook gepasseerd via de Logistiek, de Productie en onze afdeling Engineering 4.0.

BEDANKT aan al onze werknemers voor de tijd die ze hebben vrijgemaakt voor deze stagiairs en voor de kennis die ze hebben overgebracht!

BEDANKT aan alle stagiairs voor het goede werk dat ze hebben geleverd. Jullie waren meer dan enthousiast en uitermate gemotiveerd. Bovendien hebben jullie je perfect geïntegreerd in onze teams!

Stagiairs van het jaar 2022 | SAM Outillage

Een beter aangepaste ruimteOptimalisatie van de werkpost

Januari 2022

Een aangepaste en met nieuw materiaal ingerichte werkzone ... dat is pas gemotiveerd werken!

Het inrichtingsproject van de zone 'Sets' is bedoeld om beter te kunnen inspelen op de nieuwe Miniload-activiteit, om alle herhalingen en behandelingen te kunnen wegwerken en om onze werknemers toe te laten op een veilige manier naar hun werkplaats te gaan en daar te kunnen circuleren, en daarbij de vermoeidheid en slechte houdingen tot een minimum te reduceren.

Dit prachtige project werd gedragen door het team 'Sets & Samenstelling' onder leiding van Paul SÉNÉCHAL - Verantwoordelijke Methodes & Logistieke kwaliteit.
Dankzij deze collectieve inspanning kon er optimaal worden beslist over de beste indeling van de dienst en over de aankoop van nieuw materiaal voor de inrichting ervan (in de hoogte verstelbare werkbanken, laadkarretjes, transportband enz.).

Bloed geven maart 2022 | SAM Outillage
SAM Outillage zal heel wat voordeel kunnen halen uit deze nieuwe opzet:
 • Visueel beheer van de activiteit Sets & Samenstelling.
 • Grotere flexibiliteit op piekmomenten.
 • Minder inspanningen voor onze werknemers.
 • Productiviteitswinst.
 • Organisatorische en IT-optimalisatie van de lancering van productieorders.

Dit project wordt begin 2022 afgesloten met het aanbrengen van markering op de vloer en de aankoop van beveiligingsmateriaal voor de zone (hekken/balken).

Ook de communicatie staat centraal bij de goede werking van deze dienst: dagelijkse meetings van 5 minuten voor bespreking van de performantie-indicatoren, de veiligheid, de klantbezoeken ...

Thierry P, Sébastien, Zahia, Jean Yves, Sylvie, Youssoupha, Thierry G, Isabelle en Aissa kunnen trots zijn op het geleverde werk.

Gefeliciteerd met dit mooie, collectieve succes.

Deelname aan DuoDay 20211 dag = 1 ontmoeting om ervaringen te delen

DuoDay 2021 | SAm Outillage
DuoDay 2021 | SAm Outillage
DuoDay 2021 | SAm Outillage
November 2021

In het kader van de Europese Week voor de Tewerkstelling van Personen met een Handicap hebben wij voor het tweede jaar op rij deelgenomen aan de DUODAY. We willen zo ons personeel extra sensibiliseren over werken met een handicap.

DuoDay

Op deze dag werden er duo's gevormd van personen met een handicap en een aantal van onze werknemers:

 • Jean-Baptiste is gaan werken bij de dienst Logistiek
 • Loïc ging naar de dienst Human Resources
 • Laurent draaide mee op de dienst Informatica

Een mooie dag met heel wat ervaringen die werden uitgewisseld, maar vooral een dag die in opperbeste stemming verliep en helemaal in de lijn ligt van onze waarden die door al onze werknemers worden gedeeld.

DuoDay
DuoDay
DuoDay

Roze oktober bij SAM OutillageDe werknemers van SAM Outillage gaan de selfie-uitdaging aan en nemen deel aan La Sainté Rose, het Franse initiatief voor de strijd tegen borstkanker.

Oktober 2021

Sinds het begin van het jaar heeft SAM OUTILLAGE een sterk partnership gesloten met de Liga tegen Kanker om de werknemers te sensibiliseren over kanker.

Om 'Roze oktober' te ondersteunen, naast het financieren van de deelname van onze werknemers aan La Sainté Rose, hebben we ons personeel uitgedaagd: zo veel mogelijk 'roze selfies' doorsturen om de Liga te ondersteunen bij de preventie van borstkanker.

Onze werknemers zijn massaal in actie geschoten en hebben ons meer dan 100 vrolijke selfies toegestuurd! SAM OUTILLAGE stort dan ook 2000 euro aan de Liga tegen Kanker voor ondersteuning van het onderzoek.

Bedankt aan alle werknemers, we zijn fier dat we hebben kunnen deelnemen aan deze preventiecampagne die perfect past binnen onze waarden.

Meer info over borstkanker of het opsporen ervan

EFS

Bloed geven bij SAM OutillageVoor de 3e keer bloed geven in onze lokalen

Bloed geven maart 2022 | SAM Outillage
September 2021

Omdat elkaar helpen deel uitmaakt van onze waarden en omdat het belangrijk is dat we op elkaar kunnen rekenen. SAM OUTILLAGE engageert zich voor en draagt bij aan het inzamelen van bloed door mobilisering van zijn werknemers via EFS, de Franse instelling voor bloeddonaties.

Op dinsdag 21 september 2021 stonden bij SAM Outillage de bloeddonatieteams opnieuw klaar om bloed in te zamelen.

34 werknemers hebben bloed gegeven.

Bedankt aan onze teams en aan het team van WEBQAM die aanwezig tekenden voor dit solidariteitsevenement dat opnieuw kon worden georganiseerd, met inachtneming van ons sanitair protocol.

Je hebt die dag geen bloed kunnen geven bij SAM, maar je zou dat wel graag willen?

Surf naar de website van EFS om de dichtstbijzijnde locatie voor bloeddonatie te vinden.

Partner van de Liga tegen KankerOns engagement versterken

Maart 2021

SAM OUTILLAGE heeft begin 2021 zijn Plan Preventie Gezondheid gelanceerd, in partnership met de Liga tegen Kanker

We zijn er vandaag trots op dat we ons engagement kunnen versterken met een door onze twee entiteiten ondertekend charter waarmee we onze werknemers willen informeren en sensibiliseren om doeltreffend te strijden tegen kanker. We gaan hiervoor in de loop van het jaar verschillende acties organiseren, zoals workshops preventie voeding.

Ons doel? Deze workshops verlengen om aan alle werknemers die het wensen de mogelijkheid te bieden om zich deze waardevolle tips eigen te maken.

Terugblik op de ondertekening van ons partnership met de voorzitter van de Liga tegen Kanker, Jérôme JAUBERT, en onze directeur Human Resources Elodie PSOMAS
Partnership Liga tegen Kanker | SAM Outillage
MVO

SAM, een geëngageerd bedrijf

Duurzaam investeren in onze werknemers en ons milieu

Meer info