Kap'SAM®, starter voertuig 12V

SAM heeft een INTELLIGENT toestel ontwikkeld voor het starten van voertuigen, met unieke technologie die borg staat voor KRACHT, BETROUWBAARHEID en VEILIGHEID en die verpakt is in een ergonomisch design. De Kap'SAM® wordt al door PSA (Peugeot-Citroën) en Renault als referentie beschouwd.

Kap'SAM, starter voor voertuigen zonder batterij

Kap'SAM®, een innovatieve starter

SAM Outillage toont nogmaals zijn expertise als toonaangevende speler bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van technische automobieloplossingen. De Kap'SAM® geeft blijk van een perfecte controle op het vlak van elektronisch energiebeheer.

Kap'SAM, gemaakt in Frankrijk

De Kap'SAM®, volledig ontworpen en ontwikkeld door SAM Outillage, is een revolutionaire werkplaatsuitrusting. Dit gepatenteerde product, uniek in de wereld, is de oplossing voor alle problemen waarmee professionele autoherstellers worden geconfronteerd en die tot op vandaag niet konden worden verholpen met een traditionele starter.

Dit starttoestel voor voertuigen werkt met een volledig nieuwe technologie die gebaseerd is op de synchronisatie en het gecontroleerde beheer van hoogwaardige elektronische componenten van de nieuwste generatie en dat zodoende de gebruikers de kracht, betrouwbaarheid en veiligheid biedt die ze nodig hebben tijdens het starten, met een product verpakt in een ergonomisch en functioneel design.


Kap'SAM, technisch goedgekeurd door PSA en Citroen

Prijs mechanica werkplaats 2016 Uitrustingsprijs 2016 werkplaats: categorie mechanica
De Kap'SAM® heeft de uitrustingsprijs 2016 werkplaats in de categorie mechanica gewonnen: 'Eerste starter die werkt zonder batterij maar met een supervermogen. Urenlang opladen is niet nodig om functioneel te kunnen zijn, waardoor hij op elk moment inzetbaar is.' Bron: Prijs werkplaats - Palmares 2016

Kap'SAM, starter voor voertuigen zonder batterij

Kap'SAM®, een starttoestel dat werkt zonder batterij en dat niet moet worden opgeladen op netstroom

Technisch gezien is de Kap'SAM® een toestel dat beschikt over een groot spontaan vermogen en dat toelaat om indrukwekkende elektrische capaciteiten te genereren bij 12V, met een intensiteit van 1600 ampère tijdens het opstarten en zowat 9000 ampère op het 'piekmoment', wat gelijkstaat met een elektrische capaciteit van ongeveer 500 farad.

Kap'SAM, starter voor voertuigen zonder batterij

Dit is dus een toestel zonder gelijke op de markt, aangezien het bijvoorbeeld 240.000 lampen in een fractie van een seconde zou kunnen doen oplichten.

De Kap'SAM® is voorzien van een ingenieus systeem, zonder batterij, waardoor dit toestel in tegenstelling tot zijn voorgangers nooit moet worden aangesloten op netstroom om zijn capaciteit te herwinnen. Hij laadt zich automatisch en 100% op in een paar seconden, zodra het te herstellen voertuig gestart is. Hij is dan ook onmiddellijk inzetbaar voor een nieuwe interventie.

De energiebron van de Kap'SAM® werd gedurende meer dan 1.000.000 (ont)laadcycli getest, zonder het minste verlies aan capaciteit en vermogen. Je kunt hiermee dus zoveel voertuigen als nodig (10,100,1000 …) starten zonder onderbreking en zonder gevaar op beschadiging. SAM Outillage garandeert een levensduur en een continu vermogen gedurende minimaal 5 jaar.

De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit: de klemmen en kabels staan borg voor hanteerbaarheid en toegankelijkheid, twee essentiële eigenschappen. De volledig koperen kabels met dubbele mantel hebben een diameter van 16 mm, zijn 35 mm² dik en 185 cm lang. De in een hoek van 45° gebogen klemmen, volledig geïsoleerd, kunnen worden aangesloten op de meest ontoegankelijk batterijen, op alle soorten voertuigen: klein, geweldig groot (lichte voertuigen, motorfietsen, SUV, 4X4, bedrijfsvoertuigen, landbouwvoertuigen ...)

Een gloednieuwe technologie voor een eindeloos gebruik

Door kracht, autonomie en ergonomie te combineren werkt de Kap'SAM® doeltreffend op alle terreinen, in alle omstandigheden, zelfs de meest extreme. De apparatuur is ongevoelig voor temperaturen van -20°C tot + 40°C en is optimaal beschermd en stof- en regendicht. Discrete zwarte bumpers doen dienst als schokdempers, wat heel handig is bij het transport ervan.

Kap'SAM®, hefboom van ecologische sereniteit ten tijde van de COP21

Dit product, ontwikkeld in het R&D-innovatielaboratorium van Sam Outillage (SAMTECH genoemd), is een veilige en milieuvriendelijke industriële keuze. De lancering van de Kap'SAM® tijdens de COP21 toont aan dat SAM Outillage, laureaat maatschappelijk verantwoorde onderneming 2011, inzit met de ecologische impact van zijn producten.

Kap'SAM, starter voor voertuigen zonder batterijWie de Kap'SAM® gebruikt, werkt beter en veiliger: alle gevoelige componenten zijn ontworpen om weerstand te bieden aan de verschillende elektrische gevaren. Dankzij de integratie van een beveiligd elektronisch beheer loopt de gebruiker niet meer het risico om besturingseenheden te beschadigen door omkering van polariteit of door het veroorzaken van een elektrische schok bij kortsluiting. Door zijn interne programmering stopt het toestel zodra het een aansluitingsfout detecteert.

SAM Outillage heeft ook een specifieke modus voorzien, het zogenaamde 'forceren', om voertuigen voorzien van een batterij met diepe ontlading opnieuw te laten rijden. De Kap'SAM® heeft een duidelijk zichtbare en voor de gebruiker toegankelijke vervangingszekering. Voor de Kap'SAM® met starttechnologie zonder batterij is ook het vereiste onderhoud tot een minimum beperkt. De gebruiker hoeft zich geen zorgen meer te maken over het opladen noch over de opslag van het toestel. Dit apparaat met ongekende efficiëntie is altijd klaar voor gebruik.

SAM Outillage biedt een garantie van 5 jaar en getuigt hiermee van het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de bedrijfszekerheid van de Kap'SAM®.

De modern uitziende behuizing is van polycarbonaat. Dit starttoestel is 50% lichter dan een traditionele starter en weegt slechts 8,5 kilogram. Door zijn compactheid kan het gemakkelijk en discreet worden opgeborgen in elk soort interventievoertuig.

De Kap'SAM® is bedoeld voor een vrij grote markt, met een technische goedkeuring op Europees niveau en een wereldwijde verspreiding. Dit toestel is dan ook toonaangevend voor de Franse producten met potentieel in het buitenland. De 2 nationale autofabrikanten beschouwen dit product als referentie en het wordt vandaag op grote schaal aanbevolen in de netwerken.

Documentatie & Support Kap'SAM®