Performante logistiek om te passen bij jouw behoeften

SAM Outillage heeft zijn logistiek centrum van 6000 m2 gemoderniseerd door te investeren in een automatische oplossing van het type 'Miniload'.

SAM Outillage kampte voorheen met een volledig verzadigde opslagplaats en gebruikt vandaag elke vierkante millimeter en heeft zelfs zijn productiviteit verhoogd met een automatisch magazijn voor kisten, aangevuld met een palettenrek voor het stockeren van grote volumes.

Deze installatie dekt alle logistieke stromen: het binnenhalen, het personaliseren, het maken van de kits en samenstellingen, de voorbereiding en de verzending van de bestellingen.

Met een opslag van 20.000 bakken voor 10.000 referenties (over een lengte van 45 m, een breedte van 15 m en een hoogte van 8 m) laat deze automatische installatie (drie stacker cranes) toe om de verwerkingscapaciteit van de logistieke stromen van het bedrijf met meer dan 50% te vergroten en de opslagzone te verdichten.

Verbeterde werkomstandigheden voor de voorbereiders

Voordat ons centrum werd gemoderniseerd, legden de operatoren tussen 10 en 12 km per dag af in de opslagplaats om de verschillende referenties te lokaliseren die ze nodig hadden. Met het automatische magazijn voor kisten worden de goederen tot aan de post voor de voorbereiding van de bestellingen gebracht.
Dit project ligt volledig in de lijn van onze MVO-aanpak. Als de kisten aankomen, moeten de operatoren enkel de producten eruit halen en deze sorteren volgens de overeenkomstige bestelling.

Candice Aubert, verantwoordelijke logistiek centrum SAM

Stijging van de productiviteit

Het automatische magazijn bevoorraadt de speciaal hiervoor ingerichte zones zodat de operatoren de dagelijkse bestellingen en de gereedschapscombinaties snel kunnen voorbereiden. Door de automatisering kon de productiviteit met 25% worden verhoogd.

Met het principe 'product naar mens' kan ook de voorbereidingstijd voor de bestellingen en de samenstelling van kits worden verminderd.

Betere reactiviteit voor de klanten

We kunnen nu onze producten leveren in minder dan 24 uur, en elke bestelling ontvangen vóór 16 uur wordt de volgende dag geleverd.

3 soorten leveringen zijn vanaf nu mogelijk om aan de behoeften van onze klanten te voldoen: klein pakket, koerierdienst, vracht.